B L O G

 

Alakformáló-karcsusító kezelés bőrregenálással

A kezelés két részből áll, a hatása pedig egyszerre méregtelenítő, bőrfeszesítő, és feszültségoldó. Az egész az illatokkal kezdődik: narancs és gyömbér esszenciát kevernek himalájai kősóhoz, ezzel masszírozzák, radírozzák végig a testet. A lágy masszázs során nem csak az elhalt hámsejtektől szabadul meg a bőr, hogy fellélegezhessen, de a sóban rejlő ásványi anyagok, nyomelemek is felszívódnak, ahogyan az esszenciális olajak hatóanyagai is.

A narancs elsősorban élénkít, frissít – nem csak az olaja, de az illata is – a gyömbér keringésjavító, melegítő és méregteleníti a szöveteket. A hosszú, elnyújtott mozdulatok kisimítják a feszült izmokat, a só kellemes bizsergést okoz, fokozva a vérbőséget is.Ezután a testet lemossák, a bőr bársonyos, rugalmas, telt lesz.
A következő lépés maga a speciális masszázs, mely egyedi technikán alapul. Különböző masszázs típusok elemeit ötvözve az Ayurvéda elméletével, több mint tízévnyi fejlesztés, finomítás eredménye ez az izmokra, zsírdepókra és nyirokrendszerre ható kezelés. Kúra formájában látványos az alakformáló, bőrfeszesítő hatása, miközben a salakanyagokat a nyirokutakon keresztül mozdítja el a kiválasztó szervek felé.
A masszőr úgy dolgozik a testen, mint egy szobrász, kitapintja a feszültségeket és határozott mozdulatokkal feloldja azokat, eközben pedig elsimítja a bőr alatti kötőszövetek egyenetlenségeit is.
A teljes testkezelés, melynek során a masszőr a test elülső és hátsó részén, és egy kicsit a “lelkünkön” is dolgozik. Az eredmény tetőtől-talpig relaxáló és frissítő.

Angyalarcot nyertem a Facebook-on!

Ez életem első komolyabb nyereménye, eddig ugyanis legfeljebb az általános iskolai tombolákon értem el bizonyos sikereket. Most viszont lájkoltam a facebookon, és bingó: enyém lett az 5 alkalmas Angyalarc fiatalító arckezelés a Vanilla Day Spa-ban.

Nem vagyok az anti aging kezelések megszállotja, de a megfelelő lélektani pillanatokban – mondjuk közvetlenül egy szakítás után – kipróbáltam már ezt-azt. Egy jól sikerült botox például homlok magasságban 6 hétre teljes mozdulatlanságot eredményezett, átmenetileg odaveszett a mimikám. Mindezért egyébként elkérték az aktuális nettó minimálbér másfélszeresét.

Egy másik kísérlet során, a mikrodermabrázió után úgy éreztem magam – és úgy is néztem ki –, mint akit elevenen megnyúztak. Gondoltam, ha ez az ára a szép/fiatal/hamvas bőrnek, inkább hasonlítsak Törőcsik Marira (és itt nem kimondottan a körhintás időszakára gondolok…) A maradék 4 alkalmat el is ajándékoztam a bérletemből. És egy időre inkább felhagytam a fiatalodással.

Amikor értesítettek, hogy megnyertem az Angyalarc kezelést, igazán meglepődtem. Soha kellemetlenebb meglepetés ne érjen! A Vanillában ízléses, harmonikus, megnyugatató környezet fogadott, elelgáns, mégis barátságos. Erika elmagyarázta, hogyan zajlik majd a kezelés. Kifejezetten örültem, mikor kiderült, hogy kizárólag természetes alapanyagokkal (illóolajakkal) dolgozik, és a gépi kezelésen kívül speciális masszázs technikát is alkalmaz. Hozzátette, hogy már az első alkalom után látni fogom az eredményt.

Angyalarc előtt1Angyalarc után1

Menet közben elmagyarázta, amikor a masszázzsal és az elektromos impulzusokkal az arcizmokat edzzük, megemelkednek az arcélek, eltűnnek az apróbb ráncok, a végeredmény pedig fiatalosabb megjelenés lesz.

Valóban minden egyes alkalom után egyre szebb lett a bőröm, határozottabbá vált az állkontúrom és ettől igazán jól éreztem magam.

Ez idáig már önmagában is happy end lehetne, de el kell mondanom, többet kaptam a feszesebb bőrnél. Kezelések közben sokat beszélgettünk Erikával arról, hogy a bőröm a lelkem tükre. Az alapján, amit látott, amit kitapintott, pontosan leírta a lelkiállapotomat, szavakra fordítva a bőröm üzenetét. Sajnos éppen egy válást igyekeztem kiheverni, szóval üzenet volt bőven... Mindegyik kezelés mást hozott, volt, hogy végig beszéltem, Erika pedig „csak” meghallgatott, máskor teljesen kikapcsoltam masszázs közben, volt, hogy tanácsot kértem, és kaptam. Úgy éreztem, közben nem csak az arcom, a lelkem ráncait is kisimítjuk. Hálás vagyok a jó szerencsémnek, hogy megnyertem ezt a lehetőséget, és Erika személyében igazi holisztikus kozmetikust ismerhettem meg.

Angyalarc előtt 2Angyalarc után 2

Ha össze kéne foglalnom, mit jelentett számomra mindez, azt mondanám: megfogottt a hely szelleme. Meggyőzött a kezelés eredménye. Visszakaptam az önbizalmamat. Maradok!

 


 

Mélyhámlasztás tapasztalatok

Figyelmedbe ajánljuk egyik vendégünk beszámolóját a mélyhámlasztásról. Ha felkelti érdeklődésedet a kezelés, fontos tudnod, hogy a mélyhámlasztásra fényszegény hónapok a legalkalmasabbak.

Ez az írás egy olyan mélyhámlasztó kezelésről szól, ami szerintem csodákra képes. Ha megnézed a fotókat, talán felesleges is tovább magyaráznom a dolgot. Mégis ahhoz, hogy hitelesen adjam át, mekkora eredmény számomra, hogy visszakaphattam évekkel korábbi külsőm, kicsit mélyebbre kell mennem, mint az a pár tizedmilliméter, amitől a gyógynövények megszabadították a bőrömet.

 

Timi mélyhámlasztás előtt Timi mélyhámlasztás utána

 

A mai fejemmel azt gondolom, minden pillanatban, amikor nem jól éljük meg az életünket, kapunk valamiféle visszajelzést a testünktől. Eleinte ezek a jelzések finomabbak, átmenetiek. Ilyenkor én még hajlamos vagyok szőnyeg alá söpörni a problémát. Az a fajta vagyok, aki csak akkor kezd ébredezni, amikor már igazán nagyon vacak minden. Talán másnak is ismerős ez a helyzet...

Az már vészjelzés volt, mikor az arcom egyetlen nyár alatt tele lett sötét pigment foltokkal. Aztán beszereztem mellé néhány vörös foltot is, a fennmaradó helyeken pedig leginkább szürke színű voltam. A bőröm sokat vesztett a rugalmasságából, az összhatás ugyanolyan fáradt volt, mint amilyennek magamat éreztem nap, mint nap.

Bőrgyógyász nyelvre fordítva, valamilyen krém, gyógyszer és a nap közös hatása kiváltotta esztétikai problémáról, túlérzékenységről volt szó. Én azonban nem nagyon hittem ennek a magyarázatnak.

A bőröm volt az egyetlen részem, amelyikkel mindig tökéletesen elégedett voltam, egyszerűen hibátlan volt, soha életemben nem égtem le, azonnal csoki színűre barnulok, sosem voltam érzékeny semmilyen krémre. Számomra egyértelmű volt, hogy a gyors állapot romlás csak figyelmeztet valamire, amit meg kell oldanom, különben sokkal súlyosabb gondjaim is lesznek a foltoknál.

A lelki megoldásokon, és a az ok-okozatként kialakult szervi problémákon több-kevesebb sikerrel azóta is dolgozom, közben igyekeztem magát a bőrömet is rendbe hozni.

Korábban kipróbáltam szinte mindent, amit a modern kozmetológia, és a szépségipar kínál. Botox, feltöltés, mezoterápia, villanófényes kezelések, biokrémek. A leglátványosabb eredményt mégis egy autentikus indiai tisztítókúra érte el, ám ahogy hazaértem, néhány hét múlva kezdődött előről minden.

Amikor Erikával találkoztam, azt mondta, a bőröm olyan állapotban van, hogy minden szúrás, vágás, szintetikus anyag csak egyre hevesebb reakciókat váltana ki, nincs az a csodaszer, ami gyorsan rendezné a helyzetet.

Mégis, már az első kezeléseinek látható volt a hatása, és a következő hónapok alatt rengeteget változott a bőröm minősége, A foltok azonban nem tüntek el, halványodtak ugyan, de várható volt, hogy az első napsugaraktól megint sötétedni kezdenek majd.

A hámlasztó kezelések közül korábban a mikrodermabráziót próbáltam, de elég volt egyetlen alkalom, hogy végiggondoljam, mit is csinálnak tulajdonképpen a bőrömmel. Lecsiszolják? Ha épp az a bajom, hogy sérült a bőr immunrendszere, miért csiszoltatnám tovább?

Azonban az a fajta hámlasztó módszer, amit Erika ajánlott, logikusnak tűnt. Gyógynövény alapú szer, ami egyszerre méregteleníti a mélyebben fekvő szöveteket, és elszárítja a tápanyaghiányos felszínt, hogy az egyébként természetes hámlást a sokszorosára gyorsítsa. A folyamat látványosan egy hét alatt zajlik le, de még heteken át folytatódik a változás. Épp úgy javul a ráncok állapota, mint a foltoké, pattanásoké, hegeké, tág pórusoké.

Ami magát a "tortúrát" illeti, nem a legkellemesebb, de átéltem már rosszabbat is. A szert addig kellet a bőrömbe masszírozni, míg azt nem éreztem, hogy a következő mozdulatnál inkább megharapom Erika kezét. Ez a jele annak, hogy a hatóanyagok elég mélyre jutottak, és a bőr megfelelően lehámlik majd.

Az eredmény idézi azt az állapotot, amit csak azok ismernek, akik még használtak kvarclámpát. Vagy kaptak már pár istenes pofont. Piros lettem, mint a rák, beleértve a nyakamat is, és az érzés, hogy üveggyapotot húzgálnak az arcbőrömön, még 24 órán át kísértett. Aztán következett a feszülés, helyenként viszketés, napi ötszöri tonikozás, krémezés, majd a homlokomon a bőr berepedezett, mint a Szahara földje aszály idején, végül megkezdődött a "vedlés". Ez a hámlasztás drasztikusságban messze elmarad egy lézeres vagy savas merénylettől, ezért nem mondanám, hogy a látvány rémisztő volt. Amikor emberek közé mentem, mindig siettem megjegyezni, hogy nem az ekcéma gyalázta le az arcomat, csak hámlasztok, de általában kiderült, ha nem szólok, észre sem veszik, hogy valami nem stimmel.

Egy hét után viszont mindenki észrevette a különbséget. Persze nem azt kérdezték: te, neked lecserélték a bőröd? Csak ilyesmik hangzottak el: kisimultál, kialudtad magad? Kivirultál, megszépültél, megfiatalodtál, stb. Meggyőző szavak, nem?

Olyan régóta próbáltam már alapozók és korrektorok mögé rejteni a foltokat és hamuszürkeséget, hogy csak lassanként hiszem el, hogy amit a tükörben látok, az nem a fények furcsa játéka. A legfontosabb különbség az egyenletes, egészséges szín, és a bőröm rugalmassága, tömörsége, ami olyan, mint három-négy évvel ezelőtt. Egészen másképp veszi fel a krémeket, jobban bírja a száraz levegőt, a hideget. A foltok szinte teljesen elhalványodtak, bár a bőr méregtelenítése még zajlik így a legváratlanabb pillanatokban megjelenik rajtam pár pattanás, de gyorsan el is tűnnek.

Timi_hámlasztás_előtt Timi_hámlasztás_után

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egy hónapos különbséggel két kezelésre volt szükségem, nyilván azért, mert hosszú évek kitartó munkája kellett ahhoz is, hogy tönkretegyem a bőröm. És a negyedik ikszen túl az is nyilvánvaló, hogy ezt a hámlasztást mostantól üdvös lenne minden évben megismételnem. Megnyugtató, hogy találtam egy olyan megoldást, ami megbízhatóan segít.

És még valami, de őszintén, nem reklámból, nem lekötelezettségből: remek minden szer, amit Erika használ, fantasztikus ügyességgel masszíroz, elképesztően sokat tud a bőrről, és kiegyensúlyozott középutat képvisel az orvosi szemléletű kozmetológia és a meggyőződéses natúr pártiak álláspontja között. Mégsem ezért vagyok a leghálásabb neki, hanem azért, mert bennem, rólam gondolkozik, és nem csak a bőrömet kezeli. Megtanultam tőle, hogy a kevesebb néha tényleg több. Hogy a bőrömnek nem regulázásra van szüksége, ha "rosszul" működik, hanem megértésre. Épp úgy, ahogyan nekem is. És persze az a kis önbizalom plusz sem jön rosszul, amit a Vanillából minden alkalommal hazaviszek....

Üdvözlettel:

Tímea

 


 

Időutazás kezelés

Az arcbőr egyetlen hét alatt újjászületik – Mélyhámlasztás és méregtelenítés gyógynövény komplexszel

459d7k55587ka9568e6ak876662d2b8kda2k

Miért válaszd a „zöld” hámlasztást?

A „zöld” mélyhámlasztás jelenleg az egyik legbiztonságosabb, legbőrbarátabb módja a fiatalításnak, emellett a leggyorsabb megoldás. Mindössze egy hét alatt elképesztôen látványos a változás, akár a ráncok enyhítésérôl, akár a bőrhibák eltüntetésérôl, akár bőrfeszesítésrôl van szó.

A napjainkban divatos eljárások, a lézeres bőrmegújítás és a mikrodermabrázió a bőr immunrendszerét támadják, amire az fokozott kollagén és elasztin termeléssel reagál. Az átélt sokkot azonban az immunrendszer sosem felejti el, ez pedig hosszú távon sajnos gyorsabb bőröregedéshez vezet. Errôl bôvebben olvashatsz blogunkban.

A gyógynövényes mélyhámlasztás viszont a méregtelenítést és a mikrogeringést fokozza, vagyis nem károsítja a bőr szerkezetét. Ha komolyabb bőrhibáról van szó – például aknés vagy ráncos bőr – akár 4-6 hetente megismételhető, amíg a bőrfelszín teljesen egyenletessé nem válik.

Kinek van szüksége rá? Mi különbözteti meg a fáradt bőrt a ragyogóan fiataltól?

A szürkés tónus, a foltok, nagy pórusok, laza bőrszerkezet öregedő hatást kelt. Ha a szín élénk, és egyenletes, a pórusok zártak, a bőrfelszín feszes, az arc egyszerûen ragyog.
A módszer megoldást jelent aknés, pattanásos és miteszeres, szebhoreás bôr esetén is, de halványítja, illetve teljesen eltünteti a pigment foltokat, minden kezeléssel egyre enyhíti a szarkalábakat, ráncokat, hegeket, ellensúlyozza napfény okozta károsodást.
Győződj meg a különbségről a saját szemeddel!

hámlasztás előtt és után

Hogyan zajlik a kezelés?

A bőr tisztítása és gőzölése után bemasszírozzuk a növényi hatóanyagokat (fitohormonok, enzimek, vitaminok). A hatóanyagok mellett olyan mikroszemcséket is tartalmaz a keverék, melyek dörzshatást fejtenek ki. Emiatt a masszírozást mindenkinél addig folytatjuk, míg az érzés nem válik túlzottan kellemetlenné. A dörzshatás fontos része a módszernek, segít átmenetileg meggyengíteni a bőr barrier (védelmi) rendszerét, ezért a hatóanyagok mélyre juthatnak. A végén borogatást helyezünk fel, hogy nyugtassuk a bôrt. Ezután a kezélés lezárásig sem víz, sem fény, sem más anyag nem érhet a bőrhöz, csak az általunk adott tonikkal és krémmel tisztítható, tápláható.

A bőrfelszin a kezelés hatására kipirosodik, enyhén ödémássá válik, nagyjából annyira, mintha nyáron sokáig feküdtél volna a napon, és még 24 óráig piros is marad. Érintésre 24-36 óráig érzékeny lesz. Speciális tonikkal és krémmel enyhíthetôek a tünetek, illetve ezek segítik a hámlasztási folyamat meggyorsítását.

A hámlás a 3-4. napon indul meg, a legtöbb esetben az áll, a száj környékén. A felső hámréteg kiszárad, és leválik. Ez enyhe feszülő, viszkető érzéssel járhat, ezeken is segít a gyakori tonikozás és krémezés. A felszín alatt annyira megélénkül a mikrogeringés, hogy a méregtelenítő folyamatok a sokszorosukra gyorsulnak. Felgyorsul az új sejtek termelése is. A hatást úgy képzeld el, mintha beültél volna egy idôgépbe, hogy éveket utazz visszafelé.

A hámlás 2-3 nap alatt zajlik le. A hetedik napon zárjuk le a kezelést, teljesen eltávolítva az elhalt hámot, aktiválva a barrier réteget.

A gyógynövényes mélyhámlasztás bôrgyógyászok és kozmetológusok által kifejlesztet, szabadalmaztatott eljárás. A készítmények semmilyen kémiai vagy szintetikus anyagot nem tartalmaznak.

A kúra többször is ismételhető, akár 4 hetente, ám csak a fényszegény hónapokban javasolható. Más hámlasztó eljárásokkal szemben azonban a lezárása után 4 héttel a bőr már képes védekezni a fény ellen. Ez alapján szeptember vége és február vége között érdemes kúrát tartani.

 

New Face - természetes feszesítés a legújabb innovációnk
Az arc visszakapja régi kontúrját, fiatalos ragyogását. Az öregedés jelei eltünnek, a ráncok, szarkalábak kisimulnak, a bőr struktúrája újjáépül. Mindez köszönhető az általunk kifejlesztett egyedi kezelési eljárásnak és az illóolajok csodálatos hatásainak, melyeket szakavatott kezek alkottak egységgé.
A kezelést kúrában javasoljuk és már az első alkalom után átütő változás tapasztalható.
Bővebb információért kérjük telefonáljon!

 Oktatás
Kozmetikus tanulók képzését vállaljuk.
Jelentkezés a Spa telefonszámán - 250 8239